Столовий та ресторанний етикет



Помилково вважати, що столовий етикет необхідний тільки для прийомів в Букінгемському палаці або на вечері з аристократами. На занятті ми розберемо прикладні правила, які доречні в ресторані та кафе, на урочистих подіях та на дружніх посиденьках, на побаченнях і на бізнес-зустрічах.

На жаль, 90% людей, які вважають, що знають базові правила столового етикету, насправді допускають елементарні помилки. Починаючи з того, як правильно тримати ніж і виделку і складати їх, коли ми не їмо, закінчуючи використанням зубочисток за столом (до Речі, ви знали, що зубочистки на стіл не сервірують? Їх місце виключно у вбиральні кімнаті).

Правила столового етикету прості і логічні. Щоб їх запам`ятати, необхідно зрозуміти їх суть і логіку. Після заняття навіть розкладка з приладів на 5 страв не буде викликати у вас здивування і збентеження. Вас чекає концентрована теоретична частина та відпрацювання отриманих знань на практиці.

ПРОГРАМА ЗАНЯТТЯ:
1) Відмінності і особливості різних стилів у столовий етикет. Коли який доречний і чому.
2) Мова приладів і тканинних серветок.
3) Сервіровка (види, особливості).
4) Особливості використання приладів для окремих страв і десертів: пара вилка-ніж, вилка-ложка, тільки вилка, тільки ложка.
5) Посадка/вихід з-за столу.
6) Тонкощі поведінки за столом, помилки і табу.
7) Особливості розсадження за столом.
8) Світська бесіда і спілкування під час вечері.
9) Чай, кава, десерти: етикетні тонкощі.

Тривалість заняття 3 години.
У вартість заняття включено: теоретична і практична частина, обід, напої, чайові. Видається сертифікат про проходження заняття.

Заняття проводить:
ЮЛІЯ САВЧУК
Етикет-коуч, автор навчальних програм з етикету, елегантності та іміджу, ідеолог і засновник Академії світського етикету і жіночності LADY ME.


Де та коли: